Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/3089
Название: Управління вищим навчальним закладом як суб'єктом ринку
Другие названия: Management of higher education institution as a subject of market
Авторы: Моргулець, О. Б.
Ключевые слова: модель управління
парадигма управління
вищий навчальний заклад (ВНЗ)
суб’єкт ринку
освітні послуги
підприємницькі засади
суспільство знань
Дата публикации: фев-2016
Библиографическое описание: Моргулець О. Б. Управління вищим навчальним закладом як суб'єктом ринку [Електронний ресурс] / О. Б. Моргулець // Ефективна економіка. - 2016. - № 2. - Режим доступу: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=5135.
Source: Ефективна економіка
Краткий осмотр (реферат): У статті розглянуто існуючі моделі управління вищим навчальним закладом. Здійснено порівняння адміністративно-командної моделі управління вищим навчальним закладом як соціальним інститутом та новітньої моделі управління ВНЗ як суб’єктом ринкових відносин. Наукову новизну представляє обґрунтування нової парадигми управління вищим навчальним закладом з позиції суб’єкта ринку та необхідності впровадження підприємницьких засад в управління закладом вищої освіти. Виокремлено основні риси ВНЗ як суб’єкта ринку та основного інституту формування суспільства знань. Стаття призвана сприяти розробці спільного погляду на завдання сучасного університету, який розвивається та прагне стати адаптивною самонавчальною системою ефективно взаємодіючою з зовнішнім середовищем. Доведено, що ринкова модель управління спроможна забезпечити ефективність функціонування та розвиток ВНЗ в умовах економічної кризи на глобалізаційних процесів у розвитку системи освіти.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/3089
Faculty: Факультет економіки та бізнесу
Department: Кафедра підприємництва та бізнесу
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Кафедра підприємництва та бізнесу (ПБ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Morgulets_stattya.pdf512,38 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.