Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/31015
Title: Отримання екзополісахаридів за допомогою Lactobacillus acidophilus
Other Titles: Production of exopolysaccharides using Lactobacillus acidophilus
Authors: Волошина, Ірина Миколаївна
Lactobacillus acidophilus
Юркевич, Анна Ігорівна
Keywords: екзополісахариди
стресові фактори
антибіотики
Lactobacillus acidоphilus
exopolysaccharides
stress factors
antibiotics
Issue Date: Jun-2025
Publisher: Київський національний університет технологій та дизайну
Citation: Юркевич А. І. Отримання екзополісахаридів за допомогою Lactobacillus acidophilus : кваліфікаційна робота першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 162 Біотехнології та біоінженерія / А. І. Юркевич ; наук. кер. І. М. Волошина ; рец. О. С. Юнгін. – Київ : КНУТД, 2025. – 53 с.
Abstract: Кваліфікаційна робота за спеціальністю 162 «Біотехнологія та біоінженерія». – Київський національний університет технологій та дизайну, Київ, 2025 рік. У кваліфікаційній роботі розглянуто сучасні літературні джерела щодо отримання екзополісахаридів за допомогою хімічних та фізичних стресових факторів. Описано основні фізико-хімічні та біологічні властивості екзополісахаридів. Також наведено інформацію стосовно застосування екзополісахаридів у різних галузях промисловості. У кваліфікаційній роботі представлено біосинтез екзополісахаридів за допомогою L. acidоphilus УКМ В-2691 з використанням різних стресових. Застосовані стресові фактори, такі як, внесення антибіотиків (ванкоміцину, стрептоміцину, тетрацикліну), зміни температурних режимів культивування та рН середовища дали змогу збільшити кількість ЕПС у середовищі культивування в 2-4 рази.
URI: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/31015
Faculty: Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій
Department: Кафедра біотехнології, шкіри та хутра
Appears in Collections:Бакалаврський рівень

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Diplom162_ Yurkevich_ Voloshyna.pdf928,55 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.