Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/3414
Title: Технологические аспекты хромсберегающей технологии дубления кож
Other Titles: The technological aspects of chromium–saving tanning for leather
Authors: Марухленко, М. А.
Мокроусова, Е. Р.
Охмат, Е. А.
Keywords: монтмориллонит
модификация
дисперсия
дубление
хромовый дубитель
алюмосиликат
производство кож
tanning
modification
dispersion
chrome tanning agents
aluminum silicate
montmorillonite
Issue Date: 2016
Publisher: Издательство ВСГУТУ
Citation: Марухленко М. А. Технологические аспекты хромсберегающей технологии дубления кож / М. А. Марухленко, Е. Р. Мокроусова, Е. А. Охмат // Кожа и мех в XXI веке: технология, качество, экология, образование : материалы XII международной научно-практической конференции (г. Улан-Уде, 5-9 сент. 2016 г.). — Улан-Уде.: Изд-во ВСГУТУ, 2016. — С. 116–120.
Abstract: The work is dedicated to developing technological parameters of tanning leathers with reduced expenses of chromium compounds, with new tanning material, based on modified montmorillonite dispersion. The use of modified montmorillonite dispersions for tanning improves the quality of finished leather and reduces the negative impact on the environment.
Работа направлена на разработку технологических параметров процесса дубления кож с сокращенным расходом соединений хрома путем применения материале на основе модифицированных дисперсий монтмориллонита Использование модифицированных дисперсий монтморигюнита для дубления кож способствует повышению качества готовых кож и уменьшению негативного влияния на окру жающую среду.
URI: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/3414
Faculty: Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій
Department: Кафедра біотехнології, шкіри та хутра
Appears in Collections:Кафедра біотехнології, шкіри та хутра (БШХ)
Матеріали наукових конференцій та семінарів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Стаття Улан-Уде 2016.pdf300,97 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.