Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/4007
Название: Мода і одяг. Основи проектування та виробництва одягу
Авторы: Колосніченко, М. В.
Процик, К. Л.
Ключевые слова: класифікація одягу
силует одягу
характеристика рукавів
характеристика комірів
різновіди кишень
членування одягу
оздоблення одягу
асортимент плечового одягу
Дата публикации: 2011
Издательство: КНУТД
Библиографическое описание: Колосніченко М. В. Мода і одяг. Основи проектування та виробництва одягу [Текст] : навч. посіб. / М. В. Колосніченко, К. Л. Процик. — К. : КНУТД, 2011. — 238 с.
Краткий осмотр (реферат): Розглянуто основні терміни і поняття сфери мода і одяг, наведено класифікацію різновидів сучасного одягу, аналіз факторів, які впливають на розвиток асортименту сучасного одягу. Надано характеристику і виконано аналіз композиційно-конструктивних ознак одягу, наведено класифікації покроїв, силуетів, деталей та оздоблення сучасного одягу. Розглянуто основні стилі сучасного одягу, проаналізовано основні різновиди швейних, трикотажних, білизняних, корсетних та інших виробів, у тому числі різновиди плечового і поясного одягу. Охарактеризовано художні системи одягу, у тому числі поняття костюм, комплект, ансамбль, гардероб. Розглянуто етимологію і наведено визначення основних термінів, які визначають різновиди одягу, що розвивалися протягом історії моди і сформувалися у XX - XXI ст., і розглянуто перспективи розвитку асортименту сучасного одягу. Новизною видання є розгляд історичних назв одягу українською мовою та аналіз розвитку видів одягу у контексті українського національного костюма. Теоретичний матеріал для повноти візуального сприйняття ілюстровано схемами, рисунками та фотографіями. Для успішного вивчення матеріалу наведено контрольні питання для самоперевірки. Навчальний посібник доповнено російсько-українським словником основних термінів сфери мода і одяг, а також предметним покажчиком.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/4007
Faculty: Факультет дизайну
Department: Кафедра ергономіки і дизайну
Располагается в коллекциях:Навчально-методичні видання
Кафедра моди та стилю (МС)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
20170116_Kolosnichenko.pdf6,51 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
Cover2013.19_Image035.jpgОбкладинка58,49 kBJPEGЭскиз
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.