Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/555
Название: Усадка кулірного трикотажу з бамбукової пряжі
Авторы: Дзикович, Т. А.
Ключевые слова: weft knitting
combined interlooping
bamboo yarn
changes in linear dimensions after washing
children's clothing
кулирный трикотаж
комбинированные переплетения
бамбуковая пряжа
изменение линейных размеров после стирки
детская одежда
кулірний трикотаж
комбіновані переплетення
бамбукова пряжа
зміна лінійних розмірів після прання та сушіння
дитячий одяг
Дата публикации: 2015
Библиографическое описание: Дзикович Т. А. Усадка кулірного трикотажу з бамбукової пряжі / Т. А. Дзикович // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2015. - № 4 (88) : Серія "Технічні науки". - C. 112-116.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Краткий осмотр (реферат): У роботі застосовані теоретичні, аналітичні та експериментальні методи досліджень. Дослідження проводилися за методикою згідно зі стандартом ДСТУ ISO 5077 - 2001 «Матеріали текстильні. Метод визначення змінювання лінійних розмірів після прання та сушіння». Розроблено кулірне подвійне комбіноване переплетення на двофонтурній плосков’язальній машині з бамбукової та вовняної пряжі для виготовлення трикотажних полотен та виробів дитячого одягу зі збереженням позитивних властивостей. Виявлено вплив глибини кулірування на зміну лінійних розмірів після прання та сушіння по довжині та ширині трикотажу подвійного комбінованого переплетення з бамбукової та вовняної пряжі. Розроблено заправку та виготовлено дитячий джемпер з покращеними споживними властивостями. Запропоновано кулірне подвійне комбіноване переплетення з двох видів сировини, таким чином, що виворітна сторона утворюється із бамбукової пряжі, а на лицьовій стороні чергуються петельні ряди з пряжі бамбуку та вовни, що дає можливість підвищити формостійкість полотен, покращити гігієнічні та психофізіологічні характеристики та якість дитячого одягу. Встановлено вплив глибини кулірування на зміну лінійних розмірів після прання та сушіння кулірного трикотажу подвійного комбінованого переплетення з пряжі бамбуку та вовни. Рекомендовано заправку кулірного трикотажу подвійного комбінованого переплетення з бамбукової та вовняної пряжі для виготовлення верхнього дитячого одягу. Розроблено та виготовлено дитячий джемпер з покращеними споживними властивостями для створення конкурентоспроможного асортименту трикотажних виробів вітчизняного виробництва.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/555
Faculty: Факультет індустрії моди
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД
Кафедра технології моди (ТМ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
V88_P112-116.pdf352,27 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.