Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/5745
Название: Застосування танідів сумаху для поліпшення експлуатаційних властивостей шкір
Авторы: Плаван, В. П.
Дата публикации: 2010
Библиографическое описание: Плаван В. П. Застосування танідів сумаху для поліпшення експлуатаційних властивостей шкір [Текст] / В. П. Плаван // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2010. - № 5 (т. 3). - C. 79-85.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Краткий осмотр (реферат): Досліджували можливість і доцільність використання танідів сумаху для комбінованого дублення ортопедичних шкір з метою поліпшення їх експлуатаційних властивостей. Шкіра має високу стійкість до старіння і показники фізико-хімічних властивостей, що відповідають вимогам нормативно-технічної документації після попереднього дублення сполуками фосфонію і основного дублення танідами сумаху і сполуками алюмінію. Методом ІЧ-спектроскопії підтверджено, що взаємодія танідів сумаху з колагеном відбувається через утворення водневих зв’язків між гідроксильними фенольними групами танідів і аміногрупами колагену дерми або із залученням карбонільних груп танідів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/5745
ISSN: 1813-6796
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД
Кафедра хімічних технологій та ресурсозбереження (ХТР)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Bul2010_N5T3_P079-085.pdf1,96 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.