Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/5786
Название: Fabrication of nanostructured materials by simple anodization and electrochemical deposition
Авторы: Zaraska, Leszek
Kapusta-Kolodziej, Joanna
Hnida, Katarzyna
D. Sulka, Grzegorz
Jaskula, Marian
Brzozka, Agnieszka
Дата публикации: 2010
Библиографическое описание: Fabrication of nanostructured materials by simple anodization and electrochemical deposition [Текст] / Leszek Zaraska, Joanna Kapusta-Kolodziej, Katarzyna Hnida, Grzegorz D. Sulka, Marian Jaskula, Agnieszka Brzozka // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2010. - № 5 (т. 3). - C. 239-246.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Краткий осмотр (реферат): Мембрани з наскрізними порами в анодному оксиді алюмінію (АОА) з різним розміром пор та відстанню між порами були успішно отримані методом двохстадійного самоорганізованого анодування Al фольги в електролітах на основі сірчаної, оксалатної та фосфорної кислоти. Обговорюється вплив параметрів процесу анодування, таких як прикладена напруга, тривалість процесу, склад електроліту та ін. на структурні особливості АОА мембран. Такі мембрани використовувались для виготовлення металевих (Ag, Cu і Sn) та полімерних (поліпіррол) матриць з нановолокнами. Отримання самоорганізованого пористого титану досягаюся методом трьохстадійного самоорганізованого електрохімічного анодування Ti в електроліті на основі етилен-гликолю в потенціостатичному режимі. Вивчався вплив анодного потенціалу на структурні параметри пористого анодного титану, такі як діаметр пор та відстань між ними. Була показана лінійна залежність між діаметром пор, відстанню між ними та анодним потенціалом. Обговорюються також перспективи застосування синтезованих наноматеріалів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/5786
ISSN: 1813-6796
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Bul2010_N5T3_P239-246.pdf6,7 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.