Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/618
Название: Дослідження капілярності двошарового бікомпонентного трикотажу з вмістом конопляної пряжі
Авторы: Галавська, Л. Є.
Ключевые слова: ecotextiles
weft double-layer knit
hemp yarn
multifunctional knitted fabrics
eco lingerie
экотекстильный материал
конопляная пряжа
двухслойный трикотаж
полифункциональный трикотаж
экобельё
екотекстильний матеріал
конопляна пряжа
двошаровий трикотаж
поліфункціональний трикотаж
екобілизна
Дата публикации: 2015
Библиографическое описание: Галавська Л. Є. Дослідження капілярності двошарового бікомпонентного трикотажу з вмістом конопляної пряжі / Л. Є. Галавська // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія "Технічні науки". - 2015. - № 5 (90). - C. 183-191.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія "Технічні науки"
Краткий осмотр (реферат): Використано методи аналізу та синтезу науково-технічної та патентної літератури у сфері виготовлення текстильних матеріалів з використанням конопляної пряжі, теорію структуроутворення кулірного двошарового трикотажу та стандартизовані методи дослідження капілярності текстильних матеріалів. Розроблена структура й запропоновані заправні дані для вироблення трикотажного полотна, яке завдяки використанню для формування одного з шарів вошарового трикотажу конопляної пряжі може бути використане у якості текстильного матеріалу для виготовлення білизняних виробів лікувально-профілактичної дії, зокрема для натільної білизни поранених у зоні АТО бійців у період їх лікування та реабілітації. Розроблена структура являє собою двошарове полотно з пресовим з'єднанням шарів основними нитками. У полотні з'єднувальні пресові накиди розташовані у шаховому порядку. В місцях формування з'єднувальних накидів утворюються ненаскрізні отвори. Досліджено вплив виду сировини, з якого формуються з'єднувальні елементи, на рівень капілярності двошарового бікомпонентного трикотажу. Розроблена структура двошарового подвійного трикотажу для виготовлення натільної білизни поранених у зоні АТО бійців, лікувально-профілактичний ефект якої забезпечується використанням у якості гідрофільного шару конопляної пряжі, у якості гідрофобного – поліефірних ниток. Встановлено оптимальні параметри в’язання, що забезпечують бездефектне в'язання трикотажу з конопляної пряжі. Досліджено капілярність розроблених зразків двошарового бікомпонентного трикотажу з вмістом конопляної пряжі. Налагодження вітчизняного виробництва поліфункціоналних трикотажних полотен для виготовлення натільної білизни, що експлуатується у період лікувальної терапії та реабілітації.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/618
Faculty: Факультет індустрії моди
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД
Кафедра технології моди (ТМ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
V90_P183-191.pdf430,72 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.