Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/633
Название: Використання відкритих поверхневих водойм для холодопостачання
Авторы: Лисак, О. В.
Кулінко, Є. О.
Ключевые слова: cooling
sea water air conditioning
deep water source cooling
lake source cooling
холодоснабжения
комбинированные системы холодоснабжения
открытые поверхностные водоёмы
системы кондиционирования воздуха
холодопостачання
комбіновані системи холодопостачання
відкриті поверхневі водоймивідкриті поверхневі водойми
системи кондиціонування повітрясистеми кондиціонування повітря
Дата публикации: 2015
Библиографическое описание: Лисак О. В. Використання відкритих поверхневих водойм для холодопостачання / О. В. Лисак, Є. О. Кулінко // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія "Технічні науки". - 2015. - № 5 (90). - C. 49-58.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія "Технічні науки"
Краткий осмотр (реферат): Огляд потенціалу відкритих поверхневих водойм (ВПВ) в якості середовища для відводу теплоти від систем холодопостачання. Надана загальна інформація по використанню ВПВ в якості середовища для відводу теплоти від систем холодопостачання, показані схеми використання ВПВ. Надано опис впровадження подібної системи в Корнелльському університеті (США). Проведено аналіз холодильних коефіцієнтів холодильних машин за використання в якості джерела холоду повітря та води ВПВ. Дані систематизовано та проаналізовано для вирішення питання про переваги систем холодопостачання від ВПВ на прикладі порівняння можливих витрат електроенергії холодильної машини при використанні води та повітря для відводу теплоти. Наголошено на необхідності проведення досліджень з визначення потенціалу ВПВ в якості джерела холодопостачання в умовах України. На прикладі порівняння води та повітря в якості середовища для відводу теплоти від систем холодопостачання з використанням холодильної машини продемонстровано, що використання води дозволяє значно зменшити потребу в споживанні електроенергії.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/633
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
V90_P049-058.pdf444,32 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.