Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/6644
Title: Сорбційно-фотометричне визначення AsO43- у харчових продуктах у вигляді іонного асоціату його ГПК з кристалічним фіолетовим
Other Titles: Сорбционно-фотометрическое определение AsO43- в пищевых продуктах в виде ионного ассоциата его ГПК с кристаллическим фиолетовым
Sorptional-photometric determination of AsO43- in food products in the form of an ionic associate of its HPA with crystalline violet
Authors: Старова, Тетяна Валеріївна
Петрушина, Галина Олександрівна
Деркач, Тетяна Михайлівна
Циганок, Людмила Павлівна
Keywords: фотометричне визначення
іонний асоціат
Арсен
харчові продукти
фотометрическое определение
ионный ассоциат
Арсен
пищевые продукты
photometric determination
ionic associate
Arsen
food products
Issue Date: 2006
Citation: Старова Т.В. Сорбційно-фотометричне визначення AsO43- у харчових продуктах у вигляді іонного асоціату його ГПК з кристалічним фіолетовим / Т.В. Старова, Г. О. Петрушина, Т. М. Деркач, Л. П. Циганок // Вісник Дніпропетровського університету. Хімія. - 2006. - Вип. 8. - С.150-156.
Source: Вісник Дніпропетровського університету. Хімія
Abstract: Визначено оптимальні умови фотометричного визначення Аs у вигляді іонного асоціату 10-молібдо-2-вольфрамоарсенату з кристалічним фіолетовим з попереднім концентруванням на пінополіуретані. Розроблено методику визначення Арсену(V) в інтервалі концентрацій 10-7 – 10-6 моль/л (ε590 = 0,98x105 моль-1 л см-1), яку використано для визначення цього елемента в морській капусті. Sr не перевищує 0,05.
Определены оптимальные условия фотометрического определения Аs в виде ионного ассоциата 10-молибдо-2-вольфрамоарсенату с кристаллическим фиолетовым с предварительным концентрированием на пенополиуретане. Разработана методика определения мышьяка (V) в интервале концентраций 10-7 - 10-6 моль / л ( ε590 = 0,98x105 моль-1 л см-1), которая использована для определения этого элемента в морской капусте. Sr не превышает 0,05.
The optimal conditions of photometric determination of As in the form of an ionic associate of 10-molybdo-2-volframoarsenate with crystalline violet with preliminary concentration on foamed polyurethane have been developed. The method of determination of As(V) in the concentration range 10-7-10-6 mole/L (ε590 = 0.98x105 mole-1 l cm-1) has been developed, which is used to determine this element in sea cabbage. Sr does not exceed 0.05.
URI: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/6644
Faculty: Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій
Department: Кафедра промислової фармації
ISSN: 2306-871X (Print)
2313-4984 (Online)
Appears in Collections:Наукові публікації (статті)
Кафедра промислової фармації (ПФ)
Кафедра професійної освіти в сфері технологій та дизайну (ПОСТД)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Visnyk_DNU_2006_P150-156.pdfОсновна стаття573,26 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.