Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/6733
Название: Образотворчість Тараса Шевченка в освітньому просторі України
Авторы: Пшінка, Н. М.
Ключевые слова: образотворчість Тараса Шевченка
загальноосвітня школа
синтез мистецтв
міжпредметні зв'язки
Дата публикации: 2017
Библиографическое описание: Пшінка Н. М. Образотворчість Тараса Шевченка в освітньому просторі України / Н. М. Пшінка // Мистецтво та освіта. – 2017. – № 1 (83). – С. 37-42.
Source: Мистецтво та освіта
Краткий осмотр (реферат): Аналізується роль і місце образотворчої спадщини Тараса Шевченка в програмах з мистецьких дисциплін для загальноосвітньої школи. Наголошено на необхідності її ширшого представлення в освітньому просторі України. Особливо перспективною для дослідників і педагогів автор вважає проблематику синтезу мистецтв, внутрішньогалузевої інтеграції та міжпредметних зв’язків на основі комплексного вивчення творів Шевченка-поета і Шевченка-художника, адже таке поєднання рівновеликих за масштабом талантів в одній геніальній особистості є рідкісним феноменом в українській і світовій культурі. Автор надає конкретні пропозиції та інтерактивні методи, засновані на сучасних інформаційних технологіях, які спонукатимуть і вчителів, і учнів до самостійних пошуків і відкриттів у царині шевченкознавства. Тема статті є актуальною також для вищих навчальних закладів педагогічного та мистецького профілів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/6733
Faculty: Факультет дизайну
Department: Кафедра образотворчого мистецтва та графічного дизайну
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Кафедра графічного дизайну (ГД)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
20170705_301.pdf347,21 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
20170705_301_Zmist.pdf140,9 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.