Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/6849
Название: Електронний парамагнітний резонанс (ЕПР) електропровідних нанорозмірних ділянок в біомінералах та органічних полімерах
Авторы: Брик, О. Б.
Редько, Я. В.
Романкевич, О. В.
Клименко, А. П.
Щербина, О. І.
Дата публикации: 2009
Библиографическое описание: Електронний парамагнітний резонанс (ЕПР) електропровідних нанорозмірних ділянок в біомінералах та органічних полімерах [Текст] / О. Б. Брик, Я. В. Редько, О. В. Романкевич, А. П. Клименко, О. І. Щербина // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2009. - № 5 (49). - C. 152-157.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Краткий осмотр (реферат): Методом ЕПР вивчено електропровідні ділянки в біомінералах, що відпалювалися (емаль зубів, кістки), і в поліамідних полотнах, що містять поліанілін. Встановлено, що ЕПР характеристики електропровідних ділянок, зазначених в біомінералах і полотнах, є схожими. Показано, що це зумовлено подібністю парамагнітних носіїв заряду, які локалізовані в нанорозмірних електропровідних ділянках у біомінералах, що відпалювалися, та в органічних полімерах.
Методом ЭПР изучены электропроводящие области в отожженных биоминералах (эмаль зубов, кости) и в полиамидных полотнах, содержащих полианилин. Установлено, что ЭПР характеристики электропроводящих областей в биоминералах и в полотнах, содержащих полианилин, являются подобными. Показано, что это обусловлено подобием парамагнитных носителей заряда, которые имеются в локализованных наноразмерных электропроводящих областях отожженных биоминералов и в органических полимерах.
Electroconductive ranges in the annealed biominerals (enamel tooth, bones) and in the polyamide materials with polyaniline were studied by EPR’s method. The EPR characteristics of the electroconductive ranges in the biominerals and in the polyamide materials with polyaniline are similar. It is explained by similar of the paramagnetic current charge, that having in the localized nanosize electroconductive ranges biominerals and in the organic polymers.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/6849
ISSN: 1813-6796
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД
Кафедра технології моди (ТМ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
V49_P152-157.pdf377,31 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.