Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/697
Название: Дослідження розподілу навантаження на стопи людини при використанні акупресурних устілок
Авторы: Первая, Н. В.
Скорік, Н. С.
Гондарчук, П. М.
Ключевые слова: distribution of pressure
plantar surface of the foot
acupressure insoles
electro tensor dynamo metric platform
распределение давления
плантарная поверхность стопы
акупрессурные стельки
електротензодинамометричная платформа
розподіл навантаження
плантарна поверхня стопи
акупресурні устілки
електротензодинамометрична платформа
Дата публикации: 2014
Библиографическое описание: Первая Н. В. Дослідження розподілу навантаження на стопи людини при використанні акупресурних устілок [Текст] / Н. В. Первая, Н. С. Скорік, П. М. Гондарчук // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 3 (77). - C. 170-176.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Краткий осмотр (реферат): Визначити, як розподіляється навантаження на плантарній частині стопи людини у статиці при використання акупресурних устілок з різними наповнювачами. Використаний загальновідомий метод функціональної оцінки розподілу навантаження по плантарній поверхні стопи – плантодинамометрія. Даний метод дозволяє об’єктивно оцінити стан кістково-м'язової системи не залучаючи рентгеновський або інвазійний методи дослідження в біомеханіці, ортопедії, спортивній медицині. Співставлений аналіз отриманих експериментальних даних з нормативними даними показав, що акупресурні устілки не порушують біомеханіку положення тіла людини, а також не значно впливають на розподіл навантаження плантарної поверхні стопи. Визначено розподіл навантаження у різних ділянках плантарної поверхні стопи людини у статиці при використанні акупресурних устілок з різними наповнювачами. За результатами дослідження були розроблені норми відсоткових співвідношень розподілу навантаження плантарної поверхні стоп у співставленні із загальною масою тіла досліджуваного на устілках з різними видами наповнювачів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/697
Faculty: Факультет індустрії моди
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД
Кафедра технології моди (ТМ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
V77_P170-176.pdf310,88 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.