Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/738
Назва: Дослідження властивостей плівок з термопластичного крохмалю з додаванням модифікованих полісахаридів
Автори: Чорей, О. М.
Іщенко, О. В.
Ключові слова: polysaccharides
cellulose
starch
polyvinyl alcohol
biodegradable film
полисахариды
целлюлоза
крахмал
поливиниловый спирт
биоразлагаемая пленка
полісахариди
целюлоза
крохмаль
полівініловий спирт
біодеградабельна плівка
Дата публікації: 2014
Бібліографічний опис: Чорей О. М. Дослідження властивостей плівок з термопластичного крохмалю з додаванням модифікованих полісахаридів [Текст] / О. М. Чорей, О. В. Іщенко // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 6 (80) : Серія "Технології та дизайн". - C. 50-57.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Короткий огляд (реферат): Використано метод фізико-механічних випробувань, мікроскопічний аналіз та досліджено процес біодеструкції. В процесі досліджень встановлено, що в зразках з додаванням Na-КМК, міцнісні характеристики погіршуються. Для поліпшення міцності, але зменшення еластичності у композицію вводили Na-КМЦ. Плівку отримано з застосуванням сучасного полімерного обладнання. Додавання полісахаридів збільшує розривну міцність, зменшує подовження при розриві, знижує проникність плівок до парів води. Розширено спектри використання плівки у пакуванні та сільськогосподарській сфері, та подовжено термін деструкції порівнюючи з плівками на основі крохмалю.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/738
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД
Кафедра хімічних технологій та ресурсозбереження (ХТР)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
V80_P050-057.pdf786,61 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.