Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/768
Название: Підвищення довговічності роботи голок в'язальних машин
Авторы: Плешко, С. А.
Піпа, Б. Ф.
Ключевые слова: needle of knitting machine
wedge
shock co-operation of needle with a wedge
wave of shock tensions in a needle
longevity of needle
игла вязальной машины
клин
ударное взаимодействие иглы с клином
волны ударных напряжений в игле
долговечность иглы
голка в’язальної машини
клин
ударна взаємодія голки з клином
хвилі ударних напружень в голці
довговічність голки
Дата публикации: 2014
Библиографическое описание: Плешко С. А. Підвищення довговічності роботи голок в'язальних машин [Текст] / С. А. Плешко, Б. Ф. Піпа // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 4 (78). - C. 221-226.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Краткий осмотр (реферат): Використані сучасні методи досліджень процесу ударної взаємодії стержневих деталей з нерухомими опорами (аналог удару голки об клин) з метою оцінки впливу конструкції стержневої деталі (голки) на довговічність її роботи. На основі аналізу теорії ударної взаємодії голки в’язальної машини з клином запропоновано нову конструкцію голки, яка на відміну від існуючих голок обладнана неметалевою вставкою, розташованою між стержнем голки та хвостовиком, причому стержень та хвостовик з’єднані з вставкою жорстко. Обладнання голки неметалевою вставкою дозволяє погасити ударні хвилі напружень, що виникають в тілі голки при ударі її об клин, і зменшити інтенсивність їх розповсюдження до гачка та вузла кріплення язичка, що забезпечує підвищення надійності та довговічності роботи голки. Виконані розрахунки підтверджують працездатність та доцільність використання запропонованих голок у в’язальних машинах. Результати досліджень можуть бути використані при удосконаленні голок будь-яких в’язальних машин. Наукова новизна полягає у розвитку інженерних методів проектування голок в’язальних машин з підвищеною довговічністю роботи. Практична значимість полягає у розробці нової конструкції голки в’язальної машини та інженерного методу вибору її раціональних параметрів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/768
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД
Кафедра механічної інженерії (МІ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
V78_P221-226.pdf231,83 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.