Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/863
Назва: Ефективність пуску в'язальних машин та автоматів з попередньо напруженими в`язями привода
Автори: Піпа, Б. Ф.
Чабан, В. В.
Музичишин, С. В.
Ключові слова: glove automat
drive of glove automat
device of preliminary tension of resilient connections of drive
electromagnetic friction muff
run-time loading of drive
перчаточный автомат
привод перчаточного автомата
устройство предварительного напряжения упругих связей привода
электромагнитная фрикционная муфта
динамические нагрузки привода
рукавичний автомат
привід рукавичного автомата
пристрій попереднього напруження пружних в’язей привода
електромагнітна фрикційна муфта
динамічні навантаження привода
Дата публікації: 2014
Бібліографічний опис: Піпа Б. Ф. Ефективність пуску в'язальних машин та автоматів з попередньо напруженими в`язями привода [Текст] / Б. Ф. Піпа, В. В. Чабан, С. В. Музичишин // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 5 (79). - C. 123-127.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Короткий огляд (реферат): Використані сучасні методи досліджень динаміки механічних систем з пружними в’язями з метою оцінки ефективності впливу попереднього напруження пружних в’язей привода на зниження динамічних навантажень в рукавичному автоматі. На основі аналізу динаміки нестаціонарних процесів в механічних системах з пружними в’язями встановлено, що одним із ефективних методів зниження динамічних навантажень, що виникають під час пуску, є попереднє напруження пружних в’язей привода. Запропоновано нову конструкцію привода рукавичного автомата з пристроєм попереднього напруження пружних в’язей привода, виконаного у вигляді електромагнітної фрикційної муфти з двосекційною обмоткою електромагніту. Обладнання привода пристроєм попереднього напруження пружних в’язей дозволяє ефективно знизити динамічні навантаження, що виникають під час пуску рукавичного автомата. Використання вказаного привода в рукавичному автоматі ПА-8-33 дозволяє знизити пускові динамічні навантаження в пружних в’язях в 1,3-1,4 разів. Аналіз досліджень показує, що одержані результати можуть бути використані як при удосконаленні діючих, так і при розробці нових типів рукавичних автоматів та інших видів в’язальних машин та машин загального призначення. Наукова новизна полягає у розвитку наукових основ та інженерних методів проектування приводів в’язальних машин та автоматів. Практична значимість полягає у розробці нової конструкції привода рукавичного автомата з пристроєм попереднього напруження пружних в’язей та інженерного методу вибору його раціональних параметрів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/863
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД
Кафедра механічної інженерії (МІ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
V79_P123-127.pdf311,97 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.