Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/864
Назва: Енергоефективна економіка: міжнародна практика податкового стимулювання її реалізації
Автори: Скрипник, М. І.
Безверхий, К. В.
Ключові слова: efficiency
economy
practice
taxes
incentives
benefits
энергоэффективность
экономика
практика
налоги
стимулирование
льготы
енергоефективність
економіка
практика
податки
стимулювання
пільги
Дата публікації: 2014
Бібліографічний опис: Скрипник М. І. Енергоефективна економіка: міжнародна практика податкового стимулювання її реалізації [Текст] / М. І. Скрипник, К. В. Безверхий // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 5 (79). - C. 128-133.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто питання енергоефективної економіки з урахуванням міжнародної практики її реалізації. Виділено дві групи податкових інструментів зі стимулювання енергоефективності. Проаналізовано міжнародний досвід застосування податкових пільг та податки на використання енергії. Наведено приклади податкових пільг в країнах Європейського Союзу. Обґрунтовано, що механізм надання податкових пільг для впровадження енергоефективних технологій не повинен бути надто жорстким і інформація про можливість отримання пільг має бути загальнодоступною. Розглянуто приклади заміщення деструктивних податків податками на енергоносії. Обґрунтовано, що встановлення додаткових податків на енергоспоживання зменшує податковий тягар на населення, зокрема, шляхом скорочення виплат у формі страхових внесків і прибуткового податку. Відмічається роль неформального підходу до податкового стимулювання енергоефективної економіки з метою розвитку енергоефективної економіки в Україні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/864
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД
Кафедра фінансів та бізнес-консалтингу (ФБК)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
V79_P128-133.pdf268,35 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.