Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/9432
Название: Рисунок як засіб пізнання дійсності художником
Авторы: Осипчук, М. В.
Басанець, О. П.
Басанець, Ю. П.
Ключевые слова: графічний рисунок
образотворче мистецтво
творчість у рисунку
композиція
художній відбір
цілісність рисунка
графический рисунок
изобразительное искусство
творчество в рисунке
композиция
художественный отбор
целостность рисунка
graphic drawing
fine arts
creativity in drawing
composition
art selection
integrity of the drawing
Дата публикации: 2017
Библиографическое описание: Осипчук М. В. Рисунок як засіб пізнання дійсності художником / М. В. Осипчук, О. П. Басанець, Ю. П. Басанець // Нові технології навчання. – 2017. – Вип. 90. – С. 28-35.
Source: Нові технології навчання
Краткий осмотр (реферат): Рисунок має виняткове значення як засіб пізнання й вивчення дійсності. Володіючи всіма засобами виразності, накопиченими мистецтвом за останні десятиліття, художники шукають нових різних можливостей у рисунку. Завдання художника полягає у постійному пошуку нових методів, прийомів і засобів зображення, вдосконаленні методики реалізації задуму, мови образотворчого мистецтва. Цінність, неповторність художнього твору обумовлюється оригінальністю бачення і мислення самого художника. У той же час виразність художньої форми потребує постійного навчання, дослідження, вдосконалення художником своїх практичних навичок і теоретичних знань, експериментів з використанням різних технік, засобів і манери виконання, пошуку нових форм вираження в образотворчому мистецтві. Навчаючись у природи, аналізуючи натуру, художник має зрозуміти характер, особливість зображуваного, вміти вибрати оптимальні засоби вираження і відтворити своє художнє бачення натури. Значення художнього образу, його вплив на людину, підтвердження справедливості конкретних висновків у сфері образотворчого мистецтва, які були зроблені художниками експериментаторами розглядаються у цій статті. Мета статті полягає у розкритті різних видів графічного зображення та його особливостей, аналізі та пошуку нових методів і прийомів роботи у станковій графіці. Завдання – порівняти графічні твори мистецтва сучасних художників з різною стилістикою виконання, виявити схожість та оригінальність в їх методах роботи, засобах відображення форми, технічній стороні малюнка.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/9432
Faculty: Факультет дизайну
Department: Кафедра образотворчого мистецтва та графічного дизайну
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Кафедра графічного дизайну (ГД)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
20180523_302.pdf5,77 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
20180523_302_Titul.pdf440,3 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
20180523_302_Zmist.pdf438,61 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.