Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/964
Название: Тонке ельборове шліфування деталей тертя з композитів на основі алюмінію для машинних комплексів
Авторы: Гавриш, А. П.
Роїк, Т. А.
Дорфман, І. Є.
Віцюк, Ю. Ю.
Ключевые слова: new composite materials
aluminium alloys wastes
tool
friction parts
surface’ roughness
fine elbor grinding
новые композитные материалы
отходы алюминиевых сплавов
инструмент
детали трения
шероховатость поверхности
тонкое эльборовое шлифование
нові композитні матеріали
відходи алюмінієвих сплавів
інструмент
деталі тертя
шорсткість поверхні
тонке ельборове шліфування
Дата публикации: 2014
Библиографическое описание: Тонке ельборове шліфування деталей тертя з композитів на основі алюмінію для машинних комплексів [Текст] / А. П. Гавриш, Т. А. Роїк, І. Є. Дорфман, Ю. Ю. Віцюк // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 2 (76). - C. 29-42.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Краткий осмотр (реферат): За методикою обробка зразків виконувалась на плоскошліфувальних, кругло і внутрішньошліфувальних верстатах. Тонке ельборове шліфування проводили ельборовими кругами на бакелітовій зв’язці. Зразки для експериментів були виготовлені методами порошкової металургії з композиційних матеріалів на основі відходів алюмінієвих сплавів АК12М2МгН, АМ4,5Кд, АК8М3ч та АК12ММгН + (9 – 12 %) MoS 2. Доведено, що на параметр якості поверхні оброблення R a суттєво впливають зернистість, матеріал зв'язки ельборового кругу та режими тонкого ельборового шліфування. Найкращі показники параметру R a , які задовольняють високі вимоги до робочих поверхонь деталей тертя технологічних комплексів і машинних систем, забезпечують шліфувальні круги з ельбору ЛО зернистістю 14 – 28 мкм на бакелітно-гумовій зв'язці та тонкі режими різання. Показано переваги обробки поверхонь ельборовими кругами. Вперше показано, що основні закономірності тонкого прецизійного ельборового шліфування нових композиційних матеріалів на основі відходів алюмінієвих сплавів співпадають при плоскому, круглому зовнішньому та внутрішньому шліфуванні. Розроблено рекомендації з вибору режимів різання для тонкого ельборового шліфування деталей машин різного технологічного призначення, що виготовляються з композиційних сплавів на основі відходів алюмінію, і які забезпечують вимоги отримання необхідних параметрів шорсткості поверхні.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/964
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
V76_P029-042.pdf765,86 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.