Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/9771
Название: Глоси як позасюжетний елемент Українського хронографа XVІ ст.
Авторы: Малинка, Микола Миколайович
Александрович, Тетяна Зігфридівна
Ключевые слова: глоси
позасюжетний елемент
Києворуська доба
Український хронограф ХVІ ст.
Дата публикации: 2018
Издательство: Посвіт
Библиографическое описание: Малинка М. М. Глоси як позасюжетний елемент Українського хронографа XVІ ст. / М. М. Малинка, Т. З. Александрович // Розвиток сучасної освіти і науки: результати, проблеми, перспективи : матеріали ІV-ї Міжнародної науково-практичної конференції, м. Конін - Ужгород - Дрогобич, 15 червня 2018 року. – Конін ; Ужгород ; Дрогобич : Посвіт, 2018. – С. 325-326.
Краткий осмотр (реферат): У роботі проаналізовано традицію використовувати глоси в нашій давній літературі як коментар до незрозумілих слів, що зустрічається не лише в Українському хронографі ХVІ ст., а й в «Ізборнику Святослава» (1073), у Димитрія Туптала в «Келійному літописці», а також у «Літописі Руському». Проте укладач Українського хронографа ХVІ ст. застосовує їх (пояснення) з іншою метою: як позасюжетний елемент, що сприяє розвитку тексту, збагачуючи його, роблячи доступнішим і зрозумілішим для читача.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/9771
Faculty: Інститут комп'ютерних технологій та дизайну
Department: Кафедра дизайну та гуманітарних дисциплін
Располагается в коллекциях:Кафедра дизайну та гуманітарних дисциплін (ДГД)
Матеріали наукових конференцій та семінарів



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.