Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/15479
Назва: Визначення рівня інноваційного управління розвитком підприємств готельно-ресторанного господарства: науково-практичний підхід на основі кластеризації
Інші назви: Определение уровня инновационного управления развитием предприятий гостинично-ресторанного хозяйства: научно-практический подход на основе кластеризации
Determining the level of innovative management of the development of hotel and restaurant enterprises: a scientific and practical approach to the basis
Автори: Давидова, О. Ю.
Ключові слова: підприємство
готельно-ресторанне господарство
кластери
інноваційне управління розвитком підприємств
предприятие
гостинично-ресторанное хозяйство
кластеры
инновационное управление развитием предприятий
enterprise
hotel and restaurant economy
clusters
innovative management of development of enterprise
Дата публікації: 2020
Видавництво: Київський національний університет технологій та дизайну
Бібліографічний опис: Давидова О. Ю. Визначення рівня інноваційного управління розвитком підприємств готельно-ресторанного господарства: науково-практичний підхід на основі кластеризації / О. Ю. Давидова // Актуальні проблеми інноваційного розвитку кластерного підприємництва в Україні : матеріали IV Всеукр. наук.-практ. конф. (27 березня 2020 р., м. Київ). – Київ : КНУТД, 2020. – С. 101-106.
Короткий огляд (реферат): У статті наведені результати побудови ієрархічної дендрограми об’єднання підприємств готельно-ресторанного господарства за інтегральними показниками інноваційного управління розвитком. Досліджувані підприємства згруповані в три кластери. Наведені середні значення показників за отриманими кластерами. Побудовані графіки середніх значень показників за отриманими кластерами. Визначені показники та побудована кореляційно-регресійна модель для підприємств готельно-ресторанного господарства. Отримані рівняння регресії для підприємств готельно-ресторанного господарства, які дозволяють керівництву підприємств визначити рівень інноваційного управління розвитком.
В статье представлены результаты построения иерархичной дендрограммы объединения предприятий гостинично-ресторанного хозяйства по интегральным показателям инновационного управления развития. Исследуемые предприятия сгруппированы в три кластера. Представлены средние значения показателей полученных кластеров. Построены графики средних значений показателей полученных кластеров. Определены показатели и построена корреляционно-регрессионная модель для предприятий гостинично-ресторанного хозяйства. Получены уравнения регрессии для предприятий гостинично-ресторанного хозяйства, позволяющие руководству предприятий определить уровень инновационного управления развития.
The article presents the results of constructing a hierarchical dendrogram of the association of the hotel and restaurant economy enterprises by the integral indicators of the innovative management of the development. The investigated enterprises are grouped in three clusters. The average values of indicators are given by clusters. The obtained graphs of the average values of indicators are received by clusters. The determined indicators have been defined and a correlation-regression model has been built for the enterprises of hotel and restaurant economy. The obtained regression equations for hotel and restaurant economy enterprises, which allow the management of enterprises to determine the level of innovation management of development.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/15479
Розташовується у зібраннях:Актуальні проблеми інноваційного розвитку кластерного підприємництва в Україні

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Cluster2020_P101-106.pdf194,48 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.