Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/15648
Title: Деякі особливості фармакокінетики магнію при дослідженнях магнійвмісних сиропів
Other Titles: Some features of the pharmacokinetics of magnesium in studies of magnesium-containing syrups
Authors: Гетало, О. В.
Салій, О. О.
Бурлака, Б. А.
Keywords: бішофіт Полтавський
сироватка крові кролика
фотоколориметрія
bischofite of Poltava
rabbit blood serum
photocolorimetry
Issue Date: Nov-2004
Publisher: Національний фармацевтичний університет
Citation: Гетало О. В. Деякі особливості фармакокінетики магнію при дослідженнях магнійвмісних сиропів / О. В. Гетало, О. О. Салій, Б. А. Бурлака // Перспективи створення в Україні лікарських препаратів різної спрямованості дії : матеріали всеукраїнського науково-практичного семінару, м. Харків, 26 листопада 2004 року. – Харків : Вид-во НФаУ, 2004. – С. 508-511.
Abstract: Магній у живому організмі необхідний на всіх етапах синтезу білкових молекул, він виконує роль регулятора розвитку клітин. Хоч магній і є внутріклітинним катіоном, найчастіше у клінічних умовах його визначають у сироватці крові. Нами опрацьована рецептура і технологія лікарських сиропів з 20% розчином бішофіту Полтавського, які відзначаються стабільністю фізико-хімічних властивостей та добрими смаковими характеристиками. Встановлено, що опрацьований цукровий магнійвмісний сироп в дослідах in vivo після його введення у шлунок дозою 1,049 ммоль/л на 3 кг маси лабораторної тварини викликає підвищення концентрації магнію у крові протягом майже години.
Magnesium in a living organism is necessary at all stages of synthesis of protein molecules, it acts as a regulator of cell development. Although magnesium is an intracellular cation, it is most often detected in serum in clinical settings. We have developed the recipe and technology of medicinal syrups with 20% solution of Poltava bischofite, which are characterized by stability of physical and chemical properties and good taste characteristics. It was found that the processed sugar magnesium-containing syrup in in vivo experiments after its introduction into the stomach at a dose of 1,049 mmol / l per 3 kg of laboratory animal weight causes an increase in blood magnesium concentration for almost an hour.
URI: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/15648
Faculty: Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій
Department: Кафедра промислової фармації
Appears in Collections:Кафедра промислової фармації (ПФ)
Матеріали наукових конференцій та семінарів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Перспективи_створення_в_Україні-508-511.pdf2,02 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.