Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/15648
Назва: Деякі особливості фармакокінетики магнію при дослідженнях магнійвмісних сиропів
Інші назви: Some features of the pharmacokinetics of magnesium in studies of magnesium-containing syrups
Автори: Гетало, О. В.
Салій, О. О.
Бурлака, Б. А.
Ключові слова: бішофіт Полтавський
сироватка крові кролика
фотоколориметрія
bischofite of Poltava
rabbit blood serum
photocolorimetry
Дата публікації: лис-2004
Видавництво: Національний фармацевтичний університет
Бібліографічний опис: Гетало О. В. Деякі особливості фармакокінетики магнію при дослідженнях магнійвмісних сиропів / О. В. Гетало, О. О. Салій, Б. А. Бурлака // Перспективи створення в Україні лікарських препаратів різної спрямованості дії : матеріали всеукраїнського науково-практичного семінару, м. Харків, 26 листопада 2004 року. – Харків : Вид-во НФаУ, 2004. – С. 508-511.
Короткий огляд (реферат): Магній у живому організмі необхідний на всіх етапах синтезу білкових молекул, він виконує роль регулятора розвитку клітин. Хоч магній і є внутріклітинним катіоном, найчастіше у клінічних умовах його визначають у сироватці крові. Нами опрацьована рецептура і технологія лікарських сиропів з 20% розчином бішофіту Полтавського, які відзначаються стабільністю фізико-хімічних властивостей та добрими смаковими характеристиками. Встановлено, що опрацьований цукровий магнійвмісний сироп в дослідах in vivo після його введення у шлунок дозою 1,049 ммоль/л на 3 кг маси лабораторної тварини викликає підвищення концентрації магнію у крові протягом майже години.
Magnesium in a living organism is necessary at all stages of synthesis of protein molecules, it acts as a regulator of cell development. Although magnesium is an intracellular cation, it is most often detected in serum in clinical settings. We have developed the recipe and technology of medicinal syrups with 20% solution of Poltava bischofite, which are characterized by stability of physical and chemical properties and good taste characteristics. It was found that the processed sugar magnesium-containing syrup in in vivo experiments after its introduction into the stomach at a dose of 1,049 mmol / l per 3 kg of laboratory animal weight causes an increase in blood magnesium concentration for almost an hour.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/15648
Faculty: Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій
Department: Кафедра промислової фармації
Розташовується у зібраннях:Кафедра промислової фармації (ПФ)
Матеріали наукових конференцій та семінарів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Перспективи_створення_в_Україні-508-511.pdf2,02 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.