Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/1854
Title: Управління енергоефективністю освітніх закладів бюджетної сфери (на прикладі Київського національного університету технологій та дизайну)
Authors: Каплун, В. В.
Keywords: енергозбереження
інфраструктура університету
енергоощадні заходи
енергоефективність
Issue Date: 2013
Publisher: КНТЕУ
Citation: Каплун В. Управління енергоефективністю освітніх закладів бюджетної сфери (на прикладі Київського національного університету технологій та дизайну) / В. В. Каплун // Формування зеленої економіки і впровадження чистих технологій : матеріали круглого столу (26 липня 2013 р.; м. Київ). – К. : КНТЕУ, 2013. – С. 51-57.
Abstract: У роботі проведений аналіз досвіду впровадження енергоощадних заходів у освітніх закладах на прикладі Киі:вського національного університету технологій та дизайну, який свідчить, що проблемою бюджетних об' єктів загалом і освітніх закладів зокрема є нераціональне використання енергоресурсів і відсутність необхідних інвестиції для модернізації енергетичної інфраструктури, постійно зростаючі тарифи на енергоносії та застаріла матеріально-технічна база. Разом з тим, політика енергозбереження в університеті є необхідною складовою його розвитку і конкурентоздатності на ринку освітніх послуг, а не лише «технічна проблема», що пов'язана із технічним та технологічним оновленням систем енергоспоживання. Енергоефективність повинна стати своєрідним критерієм якості функціонування загальноуніверситетського господарства, злагодженої взаємодії між інженерними службами, керівниками структурних та відокремлених підрозділів, співробітниками і студентами.
URI: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/1854
Faculty: Навчально-науковий інститут інженерії та інформаційних технологій
Department: Кафедра енергоменеджменту та прикладної електроніки
Appears in Collections:Матеріали наукових конференцій та семінарів
Кафедра комп'ютерної інженерії та електромеханіки (КІЕМ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kaplun_2013_P51-57.pdf607,13 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.