Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/20321
Назва: | Основні ресурси хітіну і хітозану грибного походження |
Автори: | Нікітіна, О. О. Нікіфорова, Д. О. |
Ключові слова: | несортні гриби культивовані гриби амілазні властивості полісахариди хітин |
Дата публікації: | 2020 |
Бібліографічний опис: | Нікітіна О. О. Основні ресурси хітіну і хітозану грибного походження / О. О. Нікітіна, Д. О. Нікіфорова // Перспективні матеріали та інноваційні технології: біотехнологія, прикладна хімія та екологія : колективна монографія / за заг. ред. О. Р. Мокроусової. – Київ : Світ Успіху, 2020. – C. 178-187. |
Source: | Перспективні матеріали та інноваційні технології: біотехнологія, прикладна хімія та екологія Advanced materials and innovative technologies: biotechnology, applied chemistry and ecology |
Короткий огляд (реферат): | При виробництві грибів утворюється велика кількість побічних продуктів, включно з відходами та несортними грибами. Грибні та грибні субпродукти є швидкопсувними продуктами, що зазнають швидких та шкідливих перетворень, створюючи екологічні проблеми для їх утилізації. У статті досліджуються можливості комплексного використання культивованих грибів як джерел біологічно активних речовин при отриманні хітину у порівнянні з дикорослими. Досліджено чотири види базидіальних грибів: дикорослі Boletus eduls, Polyporus quamosus, і культивовані Agaricus bisporus, Pleurotus ostreatus. Встановлено найбільші амілазні властивості плодових тіл Pleurotus ostreatus. Кількісний вміст полісахаридів культивованих грибів виявився більшим за дикорослі. Вихід хітину з плодових тіл культивованих грибів досягав рівня промислових джерел хітину з ракоподібних. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/20321 |
Faculty: | Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій |
Department: | Кафедра промислової фармації |
ISBN: | 978-617-7324-38-5 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації (статті) Кафедра промислової фармації (ПФ) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Монографія.pdf | 353,09 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.