Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/21196
Назва: Оптимізація складу поживного середовища для вирощування молочнокислих бактерій Lactobacillus acidophillus
Інші назви: Optimizing the composition of the nutrient medium for growing lactic acid bacteria Lactobacillus acidophillus
Автори: Волошина, І. М.
Коваленко, Владислав Ігорович
Ключові слова: оптимізація
молочна кислота
середовище
кислотність
Lactobacillus acidophilus
optimization
lactic acid
environment
acidity
Дата публікації: 2022
Видавництво: Київський національний університет технологій та дизайну
Бібліографічний опис: Коваленко В. І. Оптимізація складу поживного середовища для вирощування молочнокислих бактерій Lactobacillus acidophillus : дипломна магістерська робота за спеціальністю 162 Біотехнології та біоінженерія / В. І. Коваленко ; наук. кер. І. М. Волошина ; рец. І. О. Грецький. – Київ : КНУТД, 2022. – 113 с.
Короткий огляд (реферат): У дипломній роботі проаналізовано сучасні літературні джерела стосовно методів оптимізації та накопичення молочної кислоти молочнокислими мікроорганізмами. Дипломну магістерську роботу присвячено оптимізації поживного глюкозо-пептонного середовища для вирощування Lactobacillus acidophilus, з метою отримання накопичення біомаси, кількості життєздатних клітин, кількості виходу молочної кислоти та показника загальної кислотності. Оптимізацію поживного середовища проводили за допомогою повно факторного експерименту по двом факторам – джерелу вуглецю та азоту. Після отримання результатів проводили корегування експерименту. Використовували сучасну програму АNОVA для статистичної обробки результатів.
The diploma work analyzed modern literary sources regarding methods of optimization and accumulation of lactic acid by lactic acid microorganisms. The master's thesis is devoted to the optimization of the nutrient glucosepeptone medium for the cultivation of Lactobacillus acidophilus, with the aim of obtaining the accumulation of biomass, the number of viable cells, the amount of lactic acid output and the indicator of total acidity. Optimizing the nutrient medium was carried out using a full factorial experiment on two factors - the source of carbon and nitrogen. After obtaining the results, the experiment was adjusted. A modern ANOVA program was used for statistical processing of the results.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/21196
Faculty: Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій
Department: Кафедра біотехнології, шкіри та хутра
Розташовується у зібраннях:Кафедра біотехнології, шкіри та хутра (БШХ)
Магістерський рівень

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dyplom162_Kovalenko_Voloshyna.pdfДМР4,56 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.