Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29991
Title: Influence of glucose and xylose on the ethanol production of xylose-fermenting yeasts
Other Titles: Вплив глюкози та ксилози на вихід етанолу виробництво ксилозоферментуючих дріжджів
Authors: Hretskyi, Ihor
Mokrousova, Olena
Oleshko, Anna
Budyakova, O. Y.
Fomina, Marina
Keywords: biomass
sustainable energy initiatives
sustainable biofuel production
ініціативи зі сталої енергетики
стале виробництво біопалива
біомаса
Issue Date: 16-Oct-2024
Publisher: Національний університет «Львівська політехніка»
Citation: Hretskyi I. О. Influence of glucose and xylose on the ethanol production of xylose-fermenting yeasts / I. О. Hretskyi, O. R. Mokrousova, A. A. Oleshko, O. Y. Budyakova, M. A. Fomina // Сталий розвиток: захист навколишнього середовища. Енергоощадність. Збалансоване природокористування : зб. мат. VIIІ Міжнар. конгресу, м. Львів, 16-18 жовтня 2024. – Львів : 2024. – С. 119.
Abstract: The conversion of agro-biomass into ethanol represents a promising approach for sustainable biofuel production. To assesment potentail of ethanologenesis, mathematical statistical methods were employed to identify significant factors and their optimal values. This analysis allows for a more comprehensive understanding of the fermentation process and enhances overall efficiency. By optimizing the fermentation parameters, the potential for increased ethanol yields can be realized, further supporting sustainable energy initiatives.
URI: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29991
Faculty: Інститут права та сучасних технологій
Department: Кафедра смарт-економіки
Appears in Collections:Матеріали наукових конференцій та семінарів
Кафедра смарт-економіки (СЕ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2024_Конгрес_Львів_16-18.10.2024_119.pdf5,27 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.