Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
                
    
    https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/31020| Назва: | Інтенсифікація біосинтезу молочної кислоти за допомогою нанометалів | 
| Інші назви: | Intensification of lactic acid biosynthesis using nanometals | 
| Автори: | Волошина, Ірина Миколаївна Петрух, Анастасія Олегівна | 
| Ключові слова: | молочна кислота біосинтез нанометали Lactobacillus acidоphilus | 
| Дата публікації: | чер-2025 | 
| Видавництво: | Київський національний університет технологій та дизайну | 
| Бібліографічний опис: | Петрух А. О. Інтенсифікація біосинтезу молочної кислоти за допомогою нанометалів : кваліфікаційна робота першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 162 Біотехнології та біоінженерія / А. О. Петрух ; наук. кер. І. М. Волошина ; рец. О. С. Юнгін. – Київ : КНУТД, 2025. – 55 с. | 
| Короткий огляд (реферат): | У кваліфікаційній роботі було розглянуто сучасні літературні джерела щодо отримання молочної кислоти мікробним синтезом, за допомогою молочнокислих бактерій, грибів та дріжджів. Описано основні фізико-хімічні та біологічні властивості молочної кислоти. Також наведено інформацію стосовно застосування молочної кислоти у харчових, медичних та косметичних галузях. У кваліфікаційній роботі представлено вплив нанометалів AgNPs, CuNPs, ZnNPs на ріст молочнокислих бактерій L. acidоphilus УКМ В-2691 та біосинтез ними молочної кислоти. Молочну кислоту перевіряли за допомогою метода Бюхнета, а кількість синнтезованої біомаси споктрофонометричним методом. | 
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/31020 | 
| Faculty: | Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій | 
| Department: | Кафедра біотехнології, шкіри та хутра | 
| Розташовується у зібраннях: | Бакалаврський рівень | 
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Diplom162_Petrukh_Voloshyna.pdf | 2,78 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити | 
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
