Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/366
Title: Зневолошування шкур тварин з використанням пробіотичних бактерій Bacillus Subtilis
Other Titles: DEHAIRING OF HIDES USING ANIMAL BACTERIAL PREPARATION BACILLUS SUBTILIS
Authors: Данилкович, А. Г.
Гвоздяк, П. І.
Романюк, О. О.
Ковтуненко, О. В.
Keywords: probiotic bacteria Bacillus subtilis
rabbit hides
soaking and liming processes
пробиотические бактерии Bacillus subtilis
шкуры кролика
отмочно-зольные процессы
пробіотичні бактерії Bacillus subtilis
шкури кроля
відмочувально-зольні процес
Issue Date: 2013
Citation: Зневолошування шкур тварин з використанням бактеріального препарату Bacillus subtilis / А. Г. Данилкович, П. І. Гвоздяк, О. О. Романюк, О. В. Ковтуненко // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2013. - № 5/6. - С. 43-46.
Source: Восточно-Европейский журнал передовых технологий
Abstract: Досліджено вплив пробіотичних бактерій Bacillus subtilis на процес відмочування-зоління шкурок кроля прісно-сухого консервування в технологічному процесі їх переробки в шкіру. Запропонована технологія характеризується прискоренням процесу відмочування шкурок вдвічі при підвищеному на 20 % об’ємному виході шкіряного матеріалу та екологічністю, завдяки зменшенню вмісту сполук хрому у відпрацьованих розчинах на 34 %.
The technology elaborated allows combining soaking, unhairing, liming and desalting into a one-phase technological process. Advantages of this technology are 2 times faster soaking, comparing to the existing technology, with leather output increased by 20 %, and reduction of chromium compounds in spent solutions by 34 % that decreases the anthropogenic impact on the environment during its implementation.
URI: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/366
Faculty: Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій
Department: Кафедра біотехнології, шкіри та хутра
Appears in Collections:Кафедра біотехнології, шкіри та хутра (БШХ)
Наукові публікації (статті)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
18200-26951-1-PB.pdf238,57 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.