Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/9144
Назва: Аналіз міжнародних принципів і підходів до оцінки відповідності готельних закладів критеріям якості та безпеки
Автори: Хімічева, Г. І.
Михалко, А. О.
Яременко, Д. В.
Ключові слова: classification
hotel establishments
tourism
quality and safety criteria
классификация
гостиничные заведения
критерии качества и безопасности
класифікація
готельні заклади
туризм
критерії якості і безпеки
Дата публікації: 2017
Бібліографічний опис: Хімічева Г. І. Аналіз міжнародних принципів і підходів до оцінки відповідності готельних закладів критеріям якості та безпеки [Текст] / Г. І. Хімічева, А. О. Михалко, Д. В. Яременко // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія Економічні науки. - 2017. - № 6 (117). - С. 80-90.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія Економічні науки
Короткий огляд (реферат): У статті проведено аналіз класифікаційних вимог до оцінки відповідності готельних закладів критеріям якості і безпеки. Показано, що на сьогодні у світі не існує єдиних підходів до визначення категорії готельних закладів, зокрема, немає уніфікованої системи оцінки. Запропоновано в основу уніфікованої системи оцінки відповідності (категоризації) готельних закладів покласти «21 принцип HOTREC», критерії Hotelstars Union, а також вимоги стандарту The Global Hotel Security. Такий підхід дозволить споживачу отримати достовірну й прозору інформацію незалежно від того, в якій частині світу знаходиться готельний заклад. Наведені в роботі рекомендації сприятимуть підвищенню якості і безпеки готельних послуг та створенню передумов для збільшення потоку іноземних туристів.
В статье проведен анализ классификационных требований к оценке соответствия гостиничных заведений критериям качества и безопасности. Показано, что на сегодня в мире не существует единых подходов к определению категории гостиничных заведений, в частности, нет унифицированной системы оценки. Предложено в основу унифицированной системы оценки соответствия (категоризации) гостиничных заведений положить «21 принцип HOTREC», критерии Hotelstars Union, а также требования стандарта The Global Hotel Security. Такой подход позволит потребителю получить достоверную и прозрачную информацию независимо от того, в какой части света находится гостиничное заведение. Приведенные в работе рекомендации будут способствовать повышению качества и безопасности гостиничных услуг и созданию предпосылок для увеличения потока иностранных туристов.
The paper offers a review of the international principles and approaches to the conformity assessment of hotels quality and safety criteria. Given the lack of common approaches in the world practice to the accommodation establishments categorization, in particular, lack of stanard assessment system, it is suggested to build a unified hotels conformity assessment system (categorization) based on the 21 HOTREC principles, Hotelstars Union criteria and the requirements of The Global Hotel Security Standard. This approach will allow consumers obtain valid and transparent information about hotels all over the world. The recommendations provided will contribute to enhancing the quality and safety of hotel services as well as to boosting the flow of foreign tourists.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/9144
ISSN: 2413-0117
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
V117_P080-090.pdf268,97 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.