Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/12628
Title: Конкурентні переваги ресторанного бізнесу
Other Titles: Конкурентные преимущества ресторанного бизнеса
Competitive advantages of the restaurant business
Authors: Поляк, О. В.
Шкода, М. С.
Keywords: конкуренція
конкурентоспроможність
конкурентні переваги
ресторанний бізнес
управління підприємствами ресторанного господарства
лідерство в управлінні підприємствами ресторанного господарства
конкуренция
конкурентоспособность
конкурентные преимущества
ресторанный бизнес
управление предприятиями ресторанного хозяйства
лидерство в управлении предприятиями ресторанного хозяйства
competition
competitiveness
competitive advantages
restaurant business
management of restaurant enterprises
leadership in the management of restaurant enterprises
Issue Date: 2018
Publisher: Київський національний універститет технологій та дизайну
Citation: Поляк О. В. Конкурентні переваги ресторанного бізнесу / О. В. Поляк, М. С. Шкода // Освітньо-інноваційна інтерактивна платформа «Підприємницькі ініціативи» : матеріали третьої всеукраїнської наукової Інтернет-конференції (6 грудня 2018 р., м. Київ). – Київ : КНУТД, 2018. – С. 236-244.
Abstract: Стаття присвячена актуальному питанню дослідження особливостей конкурентних переваг у ресторанному господарстві. Метою дослідження є визначення особливостей конкурентних переваг у ресторанному господарстві. У ході досліджень доведено, що задля високої конкурентоспроможності у системі управління підприємствами ресторанного господарства необхідно застосовувати лідерство. Проведено аналогію між визначеннями «лідерство» і «конкурентні переваги». Отже, основним завданням технологій формування конкурентних переваг є адаптація системи управління до змін у конкурентному середовищі, що дозволяє швидко і точно визначити напрями підвищення конкурентоспроможності.
Статья посвящена актуальному вопросу исследования особенностей конкурентных преимуществ в ресторанном хозяйстве. Целью исследования является определение особенностей конкурентных преимуществ в ресторанном хозяйстве. В ходе исследований доказано, что для высокой конкурентоспособности в системе управления предприятиями ресторанного хозяйства необходимо применять лидерство. Проведено аналогию между определениями «лидерство» и «конкурентные преимущества». Итак, основной задачей технологий формирования конкурентных преимуществ является адаптация системы управления к изменениям в конкурентной среде, позволяет быстро и точно определить направления повышения конкурентоспособности.
The article is devoted to the actual issue of the study of the features of competitive advantages in the restaurant industry. The purpose of the study is to identify the features of competitive advantages in the restaurant industry. In the course of research it is proved that for the sake of high competitiveness in the system of management of enterprises of restaurant industry it is necessary to apply leadership. An analogy between the definitions of «leadership» and «competitive advantage» is conducted. Consequently, the main task of technology for the formation of competitive advantages is the adaptation of the management system to changes in the competitive environment, which allows you to quickly and accurately determine the directions of increasing competitiveness.
URI: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/12628
Appears in Collections:Кафедра підприємництва та бізнесу (ПБ)
Освітньо-інноваційна інтерактивна платформа «Підприємницькі ініціативи»

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
OIIP2018_P236-244.pdf193,49 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.